Moja prva nabavka materijala preko grane

| utorak, 9. kolovoza 2011. | |
Dakle, konačno sam se, što se metala tiče odmaknula od meni izgleda najdražeg mesinga i bakra. A kako  u našim dućanima nisam mogla naći ono što bi mi se svidjelo a da je recimo neke druge boje, odnosno metala, valjalo je unijeti neke promjene. To da ću se kad-tad morati otisnuti "u svijet" u potrazi za novim materijalima, znala sam već neko vrijeme i eto, konačno da sam i to riješila.


Prije toga trebalo je riješiti "zavrzlamu" oko načina plaćanja dobavljačima vani. Što se meni tiče, zavrzlame nema ali mojem, konstantno nepovjerljivom mužu kad su plaćanja preko interneta u pitanju, to nikako nije sjelo. "...da nisi davala slučajno broj kartice preko interneta ..." "ok, neću, ali, kad samo tako mogu plaćati" "ma ne dolazi u obzir..." "dobro! Onda, neću više ništa raditi, sve ću pobacati, eto..." nda, tako je obično sve završavalo.

Srećom, i taj smo problem riješili. Dakle, etsy, ebay ... itd, itd, here I come ili bolje rečeno "I'll be back".

Istina da troškovi poštarine nisu baš povoljni, treba malo pročeprkati po raznoraznim on-line dućanima i dobavljačima direktno. Ali što se ponude tiče, tu takvoj kupovini nema premca. Barem što se materijala tiče koji meni trebaju. Za ringiče, definitivno, glas dajem za nabavku vani, jer ponuda inih što se vrste metala i dimenzija tiče, jako je, jako skromna u našim dućanima. A da ih sama radim, na to se još nisam odlučila.

A za ostale sirovine i materijale za izradu nakita, vani, naprosto ne znate odabrati u tolikoj količini svega. Toliko je toga, ponuda je zaista bogata, da se morate svako malo zaustavljati dok trpate stvari u virtualnu košaricu. Sva sreća da do konačnog klika na "confirm your order" ima više stepenica na kojima se možete malo ohladiti i razmisliti. No dobro, zaustavi vas i stanje na vašem računu ... :((

Dakle bogata ponuda je ono što me konačno uvjerilo da kupujem preko grane.

Prvo na popisu bili su ringiči od inox-a iliti stainless steel. Predivan, sjajan (ali ne previše) metal, čvrst. Ne hrđa, ne mijenja boju, ne ostavlja zelene fleke na koži i ima težinu. Ukratko, za mene odličan materijal za chainmaille. Malo je teže s njim raditi u odnosu na mesing i bakar, koji su mekaniji, osim toga, dosta je gladak tako da je bilo početničkog puhanja i brisanja znoja s čela (ha-ha).


Uz to na popisu su se našla beetle shells iliti krilca kukaca sa Tajlanda. Vrlo elastična, sjajna, predivnih boja od crvenkaste preko smeđe do smaragdno zelene. Nisu dodatno lakirana, nego im je samo na vrhu probušena mala rupica koja se, ako je potrebno, može vrlo lako proširiti malom turpijicom. Preporuča se koristiti ih za naušnice ili ogrlice, za narukvice išlo bi malo teže, jer bi postojala opasnost da se oštete.

I jedno i drugo nabavljeno je od dobavljača iz Kanade. Trebalo je doduše jedno (zapravo točno) 17 dana da dođe (još je upao i nekakav njihov štrajk pošte) ali, isplatilo se. Ringiči su precizno izrezani, sjajni, brojčano jednako onom naručenom. Isto vrijedi i za krilca kukaca. Dakle, prva kupovina preko grane prošla je više nego odlično. Ah, što reći, u međuvremenu "pala" je i druga kupovina ...


Jedne sam prilike imala čast upoznati autoricu fenomenalnog nakita koja se "krije" iza imena Aimee's jewelry. Prvi put sam nakit vidjela na fejsu, dok sam klikala malo po slikicama, objavama, odmah sam uočila predivan chainmaille kojeg ona radi. A kad smo ove godine bile na viteškom turniru u Svetoj Heleni, upoznala sam je i za stvarno i to mi je bilo jako drago. Uživo sam vidjela nakit, opipala taj famozni inox divila se kukcima i pokupila koju informaciju više. Npr. saznala sam gdje nabaviti još jedan famozni materijal u svijetu chainmailla - scales!  Ali o tome, jednom od idućih prilika (drugi dio potrebnog materijala još putuje).

Bilo kako bilo, na koji način upotrijebiti ova famozna krilca u naušnicama, vidjela sam upravo kod Aimee i morala sam i sama probati. Konačni rad vrlo se malo razlikuje od originala jer, iskreno, nisam znala na koji drugačiji način iskoristiti ovaj materijal pa da ne bude čisti copy/paste. No, znam da autorici neće smetati, već smo si mi pisale :)) Hvala ti Irena na inspiraciji i pomoći.

A što sam to napravila od inoxa i kukaca, možete pročitati u idućem postu.

Do tada, lijep pozdrav, Sandra Z.







25 komentari:

Lilly... Says:
10. kolovoza 2011. u 00:08

Jao, ovi kukci su mi odlični! Izgledaju tako dobro i jedva čekam vidjet šta si iskemijala s njima! :)) Pusa, čarobnice moja!

Sretno Vrijeme Says:
10. kolovoza 2011. u 06:35

Sigurna sam da ćeš sada kada si obogatila svoju radionicu novim materijalima napraviti još čarobniji nakit od kojeg ćemo svi ostati bez riječi. Jedva čekam tvoj slijedeći post! Tvoja se kreativnost toliko razvila da si prerasla lokalnu ponudu, i to je super. I sigurno si se osjećala kao nestrpljivo djetešce u iščekivanju naručenog paketića iz snova (naravno, muž je sigurno bio tu da bi malo prizemljivao snove, to im je tajni zadatak :)). Uživaj u pletenju i preplitanju.....Puse

Tatjana Says:
10. kolovoza 2011. u 07:21

Ok girl!
Bravo,bravo,bravo...otisnula se u bijeli svijet sa stilom!Krilca su fenomenalna i jedva čekam vidjeti što ćeš napraviti.

Good Ghost Says:
10. kolovoza 2011. u 07:42

Bravo! Čestitam na uspješno obavljenoj kupnji. Jedva čekam vidjeti gotove radove

eda Says:
10. kolovoza 2011. u 09:11

Vidim da te stvarno svrbe prsti uz ovako dobar repromaterijal!! I ovaj tvoj muž kao da je brat blizanac mome:))
Jedva čekam nove radove...

Marina Says:
10. kolovoza 2011. u 09:16

jedva čekam da vidim kaj si napravila i da sutra na kavici čujem još dodatnih informacija o daljnjim planovima ;-))

Mare Says:
10. kolovoza 2011. u 09:23

sad kad si prešla granicu mogu samo očekivati pregršt još zanimljivijih i ljepših radova:))....unaprijed guštam u budućim radovima:))...

Sandra Z Says:
10. kolovoza 2011. u 09:23

Ha-ha, onda možemo konstatirati da su svi naši mužići blizanci s tajnim zadatkom :))
Jel' da svrbe prsti? Ja si ne mogu pomoć ... help!

Izzy Says:
10. kolovoza 2011. u 09:24

Čestitkeeee! Opskrbila si se divnim i neobičnim stvarima, jedva čekam što će nastati iz svega toga, mmm... Ja sam dosad naručivala više puta s Etsyja i svaki put sam bila iznimno zadovoljna stoga nemam više straha, osim onog od "propeglavanja" kartice, nekontroliranog naravno... :)

Sandra Z Says:
10. kolovoza 2011. u 09:28

Da, i ja imam samo pozitivna iskustva. Em što je sve došlo kao što je i naručeno, em su ljubazni odgovarali na moja multi-task pitanja, i još sam dobil.a upute kako nešto napraviti s materijalom.
Ja bi sada samo klikala :))

Dana Says:
10. kolovoza 2011. u 11:02

Repro uglavnom nabavljam u inostranstvu jer sam prosto prinudjena na to.Kako vidim,ni kod vas nije mnogo bolja situacija.Do sada nisam imala neprijatnih iskustava,stavise,iznenadila sam se koliko su ljubazni i strpljivi.Mogli bismo se ugledati neki put na njih.
Sto se kartice tice:muz i ja "delimo"jednu :).Imamo onu posebno za kupovinu preko neta na koju uplatimo odredjeni iznos koji planiramo potrositi i nemamo brige.Jedino o cemu se moram pobrinuti jeste odgovor muzu kada mi kaze:"Vidim,opet si koristila karticu" (posto dobija obavestenja na mobilni telefon) :D

Sandra Z Says:
10. kolovoza 2011. u 11:06

Točno, svaka čast našim dućanima, ali bi ipak malo mogli pogledati i okolo. Zar to nije žalosno kada nas obična ljubaznost u odgovorima i pristupu poslu iznenadi? Ali neka, nas veseli.
E da, tu karticu smo i mi nabavili, puniš ju koliko treba a moj "nevjerni toma" muž sretan i zadovoljan.

A... nakit Says:
10. kolovoza 2011. u 11:30

u potpunosti se slažem s time, isto tako je u petčku bilo nemoj, nemoj, otvorila pay pal račun i sve je krenulo, vani je tržište za "crafts" beskonačno, govorim o perlama, raznoraznim ljepilima, sajlama, žicama, dugmadi, ma nema šta nema, ja dio svog materijala i dalje nababljam u slo., ali i dio iz amerike, stvarno imaju svega, eh da nam je još bliže... :D

Prirodna Says:
10. kolovoza 2011. u 12:50

ja redovito naručujem s e-bay-a :) :) znam i otići do naših hobby trgovina, ali izađem praznih džepova sa minijaturnom vrećicom koja stane i u novčanik :) :)

Jolanda Says:
11. kolovoza 2011. u 06:38

S nestrpljenjem očekujem kaj buš lijepog napravila od ovog novog repromaterijalčeka :)))
Upoznata sam sa situaciom kupnje preko e-bay-a :)))) Kad uspijem kaj skemijat uvijek uz to muž nekaj kupi za svoje pecanje :)) jako sam zadovoljna ponudom i cijenama na e-bay-u :))
Lp

Sandra Z Says:
11. kolovoza 2011. u 06:49

Vidiš,vidiš, morala bi ja i svojeg mužića nagovoritii da nešto nađe za sebe ... vjerojatno će me "prešišati" u nabavci :))

J Says:
11. kolovoza 2011. u 09:18

Odlicno. :)

Anonimno Says:
11. kolovoza 2011. u 13:48

Nisam skužila, jesu li to prava krila ili neka replika? jer bilo bi zilja grozni da su prava krilca iščupana jadnim kukcima. :(

Sandra Z Says:
11. kolovoza 2011. u 14:53

@ Anonimno - radi se o pravim krilcima kukaca koji se uzgajaju na farmama na Tajlandu za potrebe prehrambene industrije. Krilca predstavljaju svojevrsni nus-proizvod

Emina Says:
13. kolovoza 2011. u 11:28

jao jedva čekam da vidim šta ćeš s njima napraviti..a kad se jednom navučeš na online shopping..nema povratka :D

micicart Says:
16. kolovoza 2011. u 00:36

Dugo me bas nije bilo online i vidi sta se sve novo izdesavalo kod tebe. A sto su mi poznati ti razgovori sa muzem i ono "...pa onda da bacim sve..." :) I mene ceka jedno slicno ubedjivanje uskoro.
Ta krilca su fantasticna! I hvala za info o inox ringicima. Inace imam pitanje: to si placala putem PayPall-a ili drugacije?

Sandra Z Says:
16. kolovoza 2011. u 06:43

@Emina, imaš pravo, on-line kupovina je jaaaaaaaaaako zarazna :))
@ Aleksandra, tako mi je drago da te opet čitam. Držim fige da tvoje ubjeđivanje muža prođe glatko :)). Inox ringiče sam plaćala pre-paid master karticom, ne preko paypala. Dobavljač je Metaldesignzstore.com iz Kanade.

Sandra Z Says:
16. kolovoza 2011. u 06:44

p.s. i krilca sam od njih uzela :))

Aleksandra Micic Says:
18. kolovoza 2011. u 18:22

Divno, da se bacim onda u akciju! :))

Sandra Z Says:
18. kolovoza 2011. u 18:32

Obavezno, Aleksandra :))

Objavi komentar