Goltzius and the pelican company

| petak, 12. kolovoza 2011. | |
Photo: http://www.moj-film.hr/
"NightWatch" by Rembrandt, wikipedia
Naslov je filma kojeg je britanski filmski redatelj Peter Greenaway krajem srpnja ove godine počeo snimati u Zagrebu. U međuvremenu, snimanje koje je predviđeno da se obavi u Zagrebu, završeno je, a čitav se projekt seli u Belgiju gdje će se i dovršiti. Radi se o njegovom drugom filmu iz serijala Dutch Masters. Prvi film „Nightwathching“ nominiran je 2007. godine za Zlatnog lava a snimljen je na temu Rembrandta s pomalo ekstravagantnim pogledom na rad i ljubavni život ovog majstora. Ovaj, drugi film iz serijala, bavi se životom Hendrika Goltziusa, nizozemskog slikara, crtača i jednog od najcjenjenijih gravera iz 16. stoljeća.

Lot i njegove kćeri, photo: wikipedia

Radnja filma odvija se u zimu 1590. godine … Goltzius je u potrazi za financijerom za izradu tiskarskih preša, na kojima bi otisnuo erotizirane verzije ilustriranih staro i novozavjetnih priča, Adam i Eva, Lot i njegove kćeri, David i Batsheba, Portifarova žena, Samson i Dalila, Ivan Krstitelj i Saloma. Financijera pronalazi u bogatom alzaškom plemiću … A što je dalje bilo? Zajedno s vama morat ću pričekati dovršetak filma.



Ne poznajem filmski opus ovog redatalja ali sam davno pogledala njegov film „Kuhar, lopov, njegova žena i njezin ljubavnik“ i mogu reći da nas sigurno čeka vrlo zanimljiv i neobičan film.

E sad, kakve to veze ima sa mnom i mojom najavom od prije nekoliko tjedana?

"Smell", photo: Auckland Art gallery
Imala sam čast izrađivati nakit koji se koristio za potrebe snimanja ovog filma. Ne moram vam sigurno posebno objašnjavati kako sam se osjećala i kako se još uvijek osjećam ... I'm so proud :)) Obožavam srednjovjekovnu tematiku, a na ovakav način surađivati na takvom projektu, za mene je predstavljalo izuzetnu čast.

Budući da ću s fotografijama sa seta morati pričekati dok film i službeno ne bude objavljen, što se očekuje netom prije njegove premijere iduće godine u Cannesu, mogu jedino dati nekoliko fotografija koje sam "pokupila" s raznih stranica širom našeg internetske mreže.

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

32 komentari:

Lilly... Says:
13. kolovoza 2011. u 00:30

Draga, baš se veselim zbog tebe! Stvarno! :)) Čestitke! Velika pusa! :))

Izzy Says:
13. kolovoza 2011. u 00:43

Ovo zaslužuje grande čestitke! Mislim da je to dovoljan pokazatelj koliko tvoj radi doista vrijedi! Bravo! Mislim da u ovom trenutku svi s tobom dijelimo taj osjećaj ponosa! Jedva čekam vidjeti nakit i kompletnu kostimografiju!

Suzana Says:
13. kolovoza 2011. u 08:01

Čestitam! Zaista je velika čast raditi nakit za takav projekt i s nestrpljenjem čekam objavu fotki da vidim kostime i nakit. Bravo!

Tatjana Says:
13. kolovoza 2011. u 08:08

Ma pusti priče Snježana ♪♫♫♩♪....Čast Goltziusu i čestitke tebi naravno,ali umrijet ću dok ne vidim taj nakit koji si isplela,u koji si utkala svu svoju kreativnost,znanje i umijeće...zbog kojeg su te i tražili!!!!!!Tebe...Ti...velika naša zvijezdo...I`m so,so happy for you!!!!

Tanja knows a star,Tanja knows a star ♪♫♫♩♪........

xOrElse Says:
13. kolovoza 2011. u 09:49

Čestitam! Baš mi je drago da si izrađivala nakit za film.

Vidjela sam da si naručivala preko neta, mogla si mene pitati, ja imam karticu posebno za kupovinu preko neta, na nju stavljam novac isključivo kad planiram nešto kupiti, a drugi ako i otkre broj kartice ne mogu mi "nabit" račun odn. ne mogu otić u minus.

S koje stranice si kupovala? Ja bih željela na e-bay-u, ali još uvijek ne znam kako ide to s carinom. Uvijek neđem nešto simpatično i jako povoljno, ali me koči ta carina, da ju ne platim kao i koliko platim proizvod...

P.S. ovih dana sam nešto novo sašila =).

A... nakit Says:
13. kolovoza 2011. u 10:53

draga moja, čestitam ti na ovom predobrom uspjehu, i isto jedva čekam vidjeti nakit, a film će se onda s još više gušta i zadovoljstva pogledati, svaka čast!!!

Romana Says:
13. kolovoza 2011. u 12:00

Vau, izrađivala nakit za film!! Znači da je onda tvoj nakit tako, tako jako dobar kad ga trebaju za film, za film s takvim opusom.. Čestitam!!

Tash Says:
13. kolovoza 2011. u 12:25

Čestitke od <3! Jedva čekam da vidim taj divan nakit!!

Sandy Says:
13. kolovoza 2011. u 14:29

Bravo. Iskreno mi je drago što ti se trud isplatio.Pa to mora biti nešto jako lijepo, jedva čekam da vidim nakit i da se vidimo. Jako sam sretna zbog tebe, pa ja nemam bilo koga za kumu.:))

Prirodna Says:
13. kolovoza 2011. u 16:07

pa ti si sad slavna naša blogerica, naki u filmu, pa to je nevjerojatno, čestitam od srca i puuuuuuno daljnih uspijeha :) :)

Marina Says:
13. kolovoza 2011. u 19:11

Ja još jednom mogu reći čestitam i jako sam ponosna i sretna zbog tebe... I jedva čekam da vidim nakit i fotke nakita i film :-))))

Sandra Z Says:
13. kolovoza 2011. u 20:22

Hvala vam svima od srca :)))))

p.s. a kad film dođe, već se vidim, zaljepljena za ekran...gledam ga min. 3 puta ... da vidim nakit i kostime ... da vidim radnju (strašno me zanima) i da vidim one zgodne glumce (ups, sandra ne biti neozbiljna) ... ili obrnutim redom?

Anonimno Says:
13. kolovoza 2011. u 21:21

Jako volim nizozemske slikare i Nizozemsku. Volim i filmove o nizozemskim slikarima, a one koje rade nakit za takve filmove, su - frajerice! :) Čestitam i obavijesti me, molim te, kad film bude negdje dostupan za gledanje. Ludilo!

Sretno Vrijeme Says:
14. kolovoza 2011. u 15:55

Draga Sandra, još kada si prije nekog vremena objavila post o svom tajanstvenom zadatku, znala sam odmah da izrađuješ nakit za taj film. Nisam uopće trebala pogađati, to je toliko logično i dobro da nisam mogla ne pogoditi. I osim kaj ti čestitam, jako sam i vesela jer tvoj je nakit zaista toliko poseban i toliko uživaš izrađujući ga da čovjek naprosto ne može ostati ravnodušan. A kada budeš gledala film vjerujem da će ti srce biti veliko ko čitavo filmsko platno. Gledat ću i ga ja, jedva čekam! Puno pusa!

Jolanda Says:
14. kolovoza 2011. u 15:56

Čestitam draga!!!!! Lijepo da si s nama podijelila ovu divnu vijest :))

Unknown Says:
14. kolovoza 2011. u 16:04

Čestitam, to je baš velika stvar! Obavezno javi kada budemo mogli da pogledamo nakit!

Olija Says:
14. kolovoza 2011. u 19:04

Aaaajme kako super! Čestitam! Predobra prilika za probijanje :)

Čestitke još jednom :)
Pozdrav!

Sandra Z Says:
14. kolovoza 2011. u 20:42

Drage moje sve, hvala vam puno :))
Iskreno, išćekujem ovaj film i s nestrpljenjem i sa strahom ... i vjerujem i ne vjerujem, potpuno su mi izmiješani osjećaji.
Ali, javit ću na vrijeme, sigurno.
Veliki pozdrav svima :))

Good Ghost Says:
15. kolovoza 2011. u 08:43

Bravo, čestitam! šteta što nema fotkica da se divimo još malo, ali, strpljiv, spašen

nail crazy Says:
15. kolovoza 2011. u 15:48

bravo, svaka čast, čestitam od srca :-D
želim ti još puno ovakvih projekata :-D

HRANDICA Says:
15. kolovoza 2011. u 22:14

Baš si faca.Sve čestitke!

Majto Says:
15. kolovoza 2011. u 22:31

Iskrene čestitke!!! Ne mogu si ni zamisliti kakav je to osjećaj, raditi nešto tako važno i veliko.... film... woooow!!! I trebaš biti ponosna na sebe jer to je velika, ogromna "stvar"! A ja jedva čekam vidjeti tvoj nakit u kombinaciji s kostimima... jedva čekam!!!

micicart Says:
16. kolovoza 2011. u 00:46

Draga Sandra, cestitam od srca!!!!! To je yaista divno! Jedva cekam da vidim!
Kiss

Sandra Z Says:
16. kolovoza 2011. u 06:34

Hvala vam svima od srca :))

Bubamara šarena Says:
16. kolovoza 2011. u 16:17

Čestitke! To je stvarno nešto na što možeš biti vrlo ponosna! Bravo Sandra!

Marija Says:
17. kolovoza 2011. u 09:45

Čestitke od srca :) Još mi je od onog posta bilo jasno da će se tvoj divni chainmaille nakit s doradama šepiriti po setu i možeš biti ponosna koliko je duga ona stara filmska traka za projekcije ;) Ovakve prilike neki čekaju cijeli život, a nekima dođu jer uvide koliki se talent i trud kriju iza njihovih radova :) Vjerujem da ima odličnih fotki nakita i kostima pa jedva čekamo...
Post o filmu i temi filma me zaintrigirao pa će me zanimati i sama radnja...

Moram dodati da mi ovaj tvoj layout bloga strašno paše uz chainamaille i srednji vijek...

Sandra Z Says:
17. kolovoza 2011. u 09:48

Hvala vam, Daša i Marija, od srca :))

eda Says:
17. kolovoza 2011. u 13:23

Čestitam ti od srca, ovo je zbilja fenomenalna vijest i baš se veselim zbog tebe!!!
Hej, mogu samo zamislit s kojim ćeš ponosom pogledati film, ma ludilo!!!!

naldor Says:
19. kolovoza 2011. u 16:32

cestitam draga!!! to je stvarno za svaku pohvalu! jedva cekam film...svidja mi se ovo sto sam do sada procitala

Sandra Z Says:
19. kolovoza 2011. u 17:06

Hvala vam :)) ♥

Mare Says:
23. kolovoza 2011. u 10:17

kad si prije nekog vremena najavila film pomislila sam da će to ovako završiti:))....
jako mi je drago zbog tebe i kao što sam već napisala u jednom komentaru mislim da si se potpuno pronašla u izradi i preplitanju ringova:)).....divno je da su to i drugi prepoznali:)))....

Sandra Z Says:
23. kolovoza 2011. u 12:45

Hvala ti Mare ♥

Objavi komentar