Idemo dalje!

| nedjelja, 30. lipnja 2013. | |
Kovačnica i So chic! idu dalje sa sajmovanjem na zagrebačkom Malom placu iliti Britancu. Nakon prvog odrađenog mjeseca sajmovanja, utisci su pozitivni pa nije bilo dvojbe da nećemo nastaviti. U istom tonu ... na istom mjestu ... u isto vrijeme. Jedino što postoji mogućnost da dođemo nedjeljom, umjesto koje subote, čisto promjene radi, o čemu ćemo vas pravodobno obavijestiti na našim FB stranicama.

A kako je bilo ovih mjesec dana? Jako zanimljivo i šaroliko. Šaroliko je društvo iza klupa, kao što je šaroliko i društvo šetača i kupaca. Prodavači, svatko sa svojom pričom, neki tihi, neki glasni (rijetko preglasni) ... ali po nekom nepisanom pravilu svi odreda voljni dati koristan savjet i pružiti pomoć. Naročito kada treba otvoriti suncobran i visoko se istegnuti, stati na vrhove prstiju da se gornji dio rastvori i da se čuje "klik". Što je odlična jutarnja vježba nama koji ne prelazimo 160 cm visine :-) Naravno, padali su i živopisni savjeti po pitanju trgovačke psihologije potkrijepljeni dugogodišnjim iskustvima starosjedilaca Britanca.

Danas sam dobila kritiku jedne srednjovječne gospođe da mi je srebrno prstenje prelagano! Ozbiljno, tako je rekla. Nije ju uopće zanimao niti dizajn niti izvedba ... uzela je dva prstena na dlan i "izvagala" uz komenatar " ... šteta , tako su lagani ...". Hm, vrlo neobičan način vrednovanja.  Morala sam vam prepričati ovu današnju epizodu jer se još uvijek nasmijem kada je se sjetim.

A jučer je Božica opet imala odlično "oko za dobar ulov".  Na klupi iza naše, koju inače drži simpatični, stariji gospon Vlado, ugledala je 12 punci  (malih metalnih stvarčica za iskucavanje metala). Vidjelo se da su korištene od tko zna kojeg doba, svaka je omotana kožom da bi se lakše pridržavale u radu. Jednom riječju, savršeni mali alati za naše radionice. I vjerojatno bi bili jeftiniji od 20 kn da nisam oduševljeno viknula: Pa to su punce! To Vam je za izradu nakita! Jer gospon Vlado često zna pitati što nešto je, čemu služi, koliko da traži ... pa tako i ovaj put.

Eto, to bi bilo za kraj ovog mjeseca sve. Vidimo se uskoro opet. Ne zaboravite, Britanac, subota, 8:30 - 14:00 / ili nedjelja 8:30 - 14:00. Na FB-u će biti pravodobna informacija koji dan čete nas moći pronaći pod crvenim suncobranom. Bez obzira tražili nas ili ne, a ako ste u mogućnosti, vrijedi prošetati tim malim trgom.

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

jučerašnji "ulov" sa Britanca (zahvaljujući Božici)
6 od 12 punci sa štanda gospona Vladimira
baš me zanim tko ih je koristio


0 komentari:

Objavi komentar