Do!ts - poslastica u domaćem crafterskom svijetu

| nedjelja, 4. prosinca 2011. | |
Izvor svih fotografija: www.dots.com.hr

Do!ts(com.hr) prvi je online, neovisni magazin u Hrvatskoj koji se bavi promicanjem handmade kulture. Namijenjen je svima koji se bave bilo kojom vrstom rukotvorina i koji cijene, poštuju i žive kulturu handmadea. Ideja iza nastanka magazina je želja da se aktivira i potakne handmade scena u Hrvata i regiji.

Prvi broj nastao je u suradnji s dvadesetak autora različitih profila. U manje od mjesec dana, od ideje do produkcije, s budžetom od doslovce nula kuna, do!ts je ugledao svijetlo interneta. 

Do!ts je skraćenica od engleskih riječi DO ThingS. Uskličnik iza DO! služi kao poticaj i usklik optimizma.

Magazin do!ts se može besplatno prelistati na stranici http://dots.com.hr/, te preuzeti jednostavnom registracijom na Issuu.

Linkovi:



Među 20-tak craftera koji su zdušno prionuli poslu kako bi prvi broj ugledao svjetlo dana bila je i moja malenkost. Dva tutorijala, odrađeni foto session za editorijal moje je prvo iskustvo ovakve vrste. I mogu samo reči - oduševljena sam! Izuzetno mi je drago što se i na ovaj način promiće kultura domaće crafterske scene koja nije zanemariva. Samo joj treba dati malo poticaja i iskoristiti sve mogućnosti koje se nude. Vjerujem da će do!ts odigrati značajnu ulogu u tome.

Jeste li već prelistali prvi broj do!ts-a? Učinite to što prije ... vjerujte mi, nećete požaliti. Ah skoro sam zaboravila od silnog uzbuđenja - prvi broj sadrži i giveaway ... više njih ... škicnite :))

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

16 komentari:

Ika Verunica Says:
5. prosinca 2011. u 00:00

Hvala draga, evo odoh iz ovih stopa....

Good Ghost Says:
5. prosinca 2011. u 07:31

jesam, odličan je. Teksta ima puno, slike su fantastične, a ima i pregrš zanimljivih ideja, svaka čast na ideji i trudu.
I link je već na mom blogu
:))

Goge Says:
5. prosinca 2011. u 09:15

Odmah sam prelistala. odličan je.

Phoenix Says:
5. prosinca 2011. u 09:21

Prelistan...još sinoć, ali kako sam bila u šoku zbog mog bloga nisam bila u stanju bilo što da napišem.
Magazin je prekrasan....i mogu reći samo...Bravo cure!
pusa

Romana Says:
5. prosinca 2011. u 09:56

Vau, nisam zanala za ovo dok sad ti nisi rekla. ZAto odmah hitam tamo! I naravno da si i ti sudjelovala, kad izrađuješ nevjerojatan nakit od još nevjerojatnijih materijala! :)

Sandra Z Says:
5. prosinca 2011. u 10:30

Hej :)) Hvala vam puno
@Rea - hi-hi ... kad je bila tajna, slatka tajna

Nasmijano nebo Says:
5. prosinca 2011. u 10:48

o da... slatka tajna, jako slatka. :)

feelingfimo Says:
5. prosinca 2011. u 11:57

Ja sam već rano jutros pregledala i ODUŠEVILA se!!! Sve pohvale!!! Pusa! :))

nail crazy Says:
5. prosinca 2011. u 18:03

super, samo riječi hvale imam :-D

Josipa Says:
5. prosinca 2011. u 20:01

super, šteta što ih je tako malo!

Sretno Vrijeme Says:
7. prosinca 2011. u 10:02

Hej, čarobnice, bila sam bez svog super brzog online "prozora u svijet", i jedva sam dočekala povratak u stvarnost kako bih prelistala, ili bolje rečeno preklikala novi magazin. Čestitam, oduševljena sam, lijepo je imati zbirku istaknutih ideja na jednom mjestu, iako, surfajući dragim blogovima otkrila sam već takva mnoga carstva, pa će ovaj magazin imati težak zadatak nahraniti me nečim novim :). No, on i nije u prvom redu namijenjen meni :). Čestitam ti na tvom sudjelovanju u prvom broju, i odrađenom fotografiranju, super su fotografije pravih dama u toplom starinskom ambijentu, a tvoje prezentacija izrade nakita je bajne! A sada, idem pronijeti glas o ovom magazinu učiteljicama koje će se, sigurna sam, oduševiti.

Sandra Z Says:
7. prosinca 2011. u 11:23

Super, hvala ti puno Vesna :)) Da slažem se, u internetskim valovima mogu se pronaći zaista zanimljive stvari i stvarno treba puno truda da se pažnja skrene na nešto novo. I ja se nadam da će do!ts zaživjeti punim plućima i da će uvijek imati za ponuditi nešto novo svojim čitateljima. Poznajući urednice ovog magazina, znam i vjerujem da odličnih ideja neće nedostajati :))

Sandra Z Says:
7. prosinca 2011. u 11:24

Super, hvala ti puno Vesna :)) Da slažem se, u internetskim valovima mogu se pronaći zaista zanimljive stvari i stvarno treba puno truda da se pažnja skrene na nešto novo. I ja se nadam da će do!ts zaživjeti punim plućima i da će uvijek imati za ponuditi nešto novo svojim čitateljima. Poznajući urednice ovog magazina, znam i vjerujem da odličnih ideja neće nedostajati :))

Anonimno Says:
7. prosinca 2011. u 11:49

prelistala, pročitala i uživala! I već sad s iščekivanjem očekujem novi broj! Svaka čast svima koje ste sudjelovale u nastajanju prvog broja, stvarno ste to obavile profesionalno i na vrlo visokoj razini! Go Do!ts, go!!!

Suzana Says:
8. prosinca 2011. u 08:38

Uh koliko posla je super odrađeno. Česstitam na časopisu. Pronosim glas u širinu da ga što više ljudi vidi.

Sandra Z Says:
8. prosinca 2011. u 09:07

Hvala cure :))

Objavi komentar