King's scale u mesingu

| srijeda, 30. svibnja 2012. | 20 komentari |
Konačno! Spoj chainmaille-a i obrade metala u narukvici izrađenoj "king's scale" vezom. Jedna je narukvica ali se nisam mogla odlučiti između ova dva kolaža ... pa su tu oba. Nemojte mi zamjeriti :))

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

"618"
narukvica
chainmaille, king's scale
obrada metala, jetkanje

Let's play ...

| četvrtak, 24. svibnja 2012. | 19 komentari |
... igrajmo se bakrom. Za promjenu, osim mesinga, red je užariti i pokoju pločicu bakra. Bakar mi je fantastičan metal i volim ga koristiti najviše zbog toga što se divno patinira. Uglavnom ne volim njegovu prirodnu, blijedo crvenkastu boju i obavezno moram barem nešto potamniti. Mada, sviđa mi se i kombinacija patiniranog i čistog bakra, kao kontrast. 

Ovo je trebala biti jedna narukvica s donjom, glatkom, čistom podlogom. Na nju je trebala doći traka zgužvanog bakra koju sam, naravno, namjeravala patinirati. Sve je bilo pripremljeno i postavljeno i izgledalo je obećavajuće. Ali ... nije išlo ... pločice se jednostavno nisu htjele spojiti. Preostala mi jedino improvizacija. 

Ono što je trebalo biti jedno, postalo je odvojeno.Jedna uredna i ozbiljna narukvica i jedna na kojoj sam dala oduška čekiću i kliještima. Vidi se, jelda?

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.
  "The neat one"
bakar, jetkanje, patina 
 

"The not so neat one"
bakar, fold forming
crna i plava patina

So chic! boutique news #3

| nedjelja, 20. svibnja 2012. | 10 komentari |
Novosti u boutique-u (narukvica, naušnice).

Its hot!

| četvrtak, 10. svibnja 2012. | 19 komentari |
Vruće je, itekako ... a ja to neprekidno zaboravljam. I uvijek iznova shvatim na bolan način. Dok namještam dijelove za lotanje, prethodno ugrijane, ne odolim napasti da ih prstima porihtavam. Ne odolim niti iskušenju da tek ugrijani metal brzo uzmem da ga oblikujem ... jer mi se uvijek nekuda žuri ...

Tako je bilo i ovaj put. Pravokutniku korištenom u testiranju patine odlučila sam promijeniti ulogu i pretvoriti u prsten. Da ne bude predosadan, krajeve sam savijala prema unutra. A za taj dio posla metal treba svako malo ugrijati, staviti na željeznu podlogu ... naći neki vatrootporni valjkasti oblik i udarati čekićem. I, naravno, svo to vrijeme pridržavati prstima. Malo pecka ... ali je, vjerujte i odlična anti-stres terapija :))

Vruće ispod čekića, i doslovno. Novi prsten od mesinga s reljefnom, patiniranom površinom. Sve ostalo je polirano.

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.                                                      
 
"It's hot"
mesing
 jetkanje, patiniranje

Fashion.hr Industrija od 11. - 13. svibnja

| ponedjeljak, 7. svibnja 2012. | 3 komentari |

Kada: 11. - 13.05.2012.
Gdje: Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića
Što: sajam mode Fashion.hr Industrija (modne revije, predstavljanja, radionice, nagradne igre i još puno toga)

Ako vas put tih dana nanese u blizinu, prošećite do Jelačić placa. Ono što me posebno veseli je sudjelovanje autora koji se "kriju" iza Kluba Prijatelja Nakita. Jedva čekam škicnuti njihove radove uživo.




Fotke preuzete sa: http://www.facebook.com/KlubPrijateljaNakita

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

Chrysocolla - kamen mudrosti

| četvrtak, 3. svibnja 2012. | 14 komentari |
Iduće na redu na mojoj listi "probati sama" bilo je fasanje kamena u komad nakita. Probala sam, popravljala, završila ... napravila greške, normalno ... zapamtila ih za ubuduće. A u čitavoj ovoj priči metalna košuljica i nije toliko bitna ... bitniji je ovaj interesantan kamen.

Privjesak je izrađen od mesinga i na stražnjoj strani ukrašen blagim reljefom kojim sam pokušala ponoviti šare ovog prekrasnog kamena koji se krije iza naziva chrysocolla.

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.


"Dragon"
mesing, jetkanje

Informacija o kamenu (podaci uzeti sa firemountaingems)

Chrysocolla je privlačan kamen, živopisnih zeleno-plavih boja kojeg često zamjenjuju s tirkizom. Često ga se može naći u kombinaciji s malahitom, tirkizom i azuritom tvoreći predivan miješani poludragi kamen poznat kao "eilat stone", kojeg su, prema legendi, vadili u afričkim rudnicima kralja Solomona. Egipćani su ga znali kao "kamen mudrosti". Osim što daje hrabrost u pregovorima, kamen smiruje i povećava toleranciju, zbog čega ga je Kleopatra često nosila. 

Chrysocolla se može naći uz nalazišta bakra ... u Africi, Meksiku ili državi Arizoni. Apache chrysocolla, jednako kao i u drugim kulturama (Tibet, Afrika) često je korišten u liječenju. Danas je omiljen kamen za izradu nakita simbolizirajući prosperitet, sreću i hrabrost. Kod dizajna nakita, posebno je privlačna kombinacija ovog kamena s jaspisom, tirkizom i azuritom. Srebro ga odlično nadopunjuje.

Ovaj kamen najnježniji je od svih. Njegova je najvažnija uloga da smiruje, okrijepi i inspirira, da osnaži tijelo u borbi protiv bolesti. Odličan je izbor kada imate poteškoća u izražavanju svojih osjećaja i kreativnosti.