Simple & square

| četvrtak, 26. travnja 2012. | 18 komentari |
Da će mi se svidjeti izrada malih čašica od metala bilo mi je odmah jasno još dok sam u Školi radila jednu takvu minijaturnu za biser na prstenu. Tada sam sa strahopoštovanjem gledala jedno metalno čudo, kocku, s puno poluloptastih udubljenja, većih, manjih. I pripadajuće punce koje idu uz to. I takav mi je set odmah uletio na " must have" listu. I, srećom, pojavio se i uživo :)) Došao je izdaleka ali prilično brzo. Istina, zadržao se malo na carini dok sam objašnjavala službenici da u paketu nije nikakav električni ili sličan stroj. Dok sam joj pokušala objasniti što se s tim što je unutra radi, zaključila je: stavit ćemo onda to pod dlijeta .. može, rekla sam, samo neka mi dođe.

Za razliku od toga, iako na listi, u stvarnosti se nije materijalizirao set za oblikovanje prstena, tako da ga za sada nemam. Zato je ovaj prsten prvijenac ispao četvrtasti, što možda i nije tako loše. Mislim da ću se s ovakvim oblicima još malo poigrati.

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.



  "Little square ring"
mesing

Nakon dugo vremena i bezbroj odbijenica, ovaj "mali" se uspio probiti na Craftgawker-u :))



"No dot" iliti zašto svjesno griješim ?

| četvrtak, 19. travnja 2012. | 12 komentari |
Završena narukvica malo me ohrabrila pa sam odmah išla isprobati i plamenik za lotanje. Iako su određeni članovi obitelji iskazali svoju zabrinutost i negodovanje što ću tamo negdje paliti plin upaljačem ... iako sam zbog toga ipak malo bila u strahu ... sve je prošlo bez nekih većih potresa ... pardon, požara. A lot se čak odmah i razlotao tamo gdje je trebao, od prve. Nisam ga morala loviti.

Mali privjesak obrađen je tehnikom jetkanja ... na svom je kraju dobio mali ukras, šalicu i šalici

  "No dot"
mesing, jetkanje 

Zašto naziv "No dot"? Zato jer je ovo popravak prvog pokušaja gdje sam u šalicu, jednu,  zalijepila malu kuglicu pečene polimerne gline. Nisam uzela ljepilo koje sam trebala, svjesno sam išla "u propast" ... ah ... i naravno, pogriješila. Pogrešno ljepilo se razlilo, napravilo ružne fleke i sve upropastilo. Zato sam sve morala ponoviti ... dvostruko. Nema veze ... još jedna lekcija u nizu nadolazećih :))

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

Bubbles iliti "probili smo led"

| četvrtak, 12. travnja 2012. | 18 komentari |
Prvijenac iz moje metalne radione :)) Konačno, led je probijen. Doduše jednostavnim komadom nakita, ali  sam odlučila igrati na sigurnu kartu ... za početak.

Bilo je malo puhanja dok sam pilila lim, pa nije bilo asfaltnog laka nego zamjenskog proizvoda, bitumena! Iako ga volim, mada u sasvim drugoj ulozi, nije mi baš odmah sjeo u ovom zadatku. Nije se dao baš razmazivati, pa sam ga išla još malo razrijediti, što je bilo apsolutno pogrešno. Jer je onda bio prerijedak. Uslijed sve te muke po bitumenu, uzorak za prvu narukvicu promijenjen je barem četiri puta. Na kraju sam ju samo istočkala, pa po rubovima točke povezala u mrlje.

Ipak, mogu potvrditi da u slučaju nedostatka asfaltnog laka i bitumen može poslužiti svrsi u jetkanju.



"Bubbles"
 mesing, jetkanje

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.