Rings are never too big ...

| utorak, 25. listopada 2011. | 23 komentari |
 ... and the number of shoes never too much. Ah, cipele bi, ja mislim, mogla kupovati neprekidno (da mogu, naravno). Što se (potrebnih) modnih dodataka tiče, torbe me toliko ne privlače, pogotovo ne razumijem zašto neke koštaju o-ho-ho puno novčića. Zar pjevaju? zar kuhaju? zar nude društvo?  Ne? E pa onda ... jedna mi je dovoljna. 

Po pitanju ukrasa raznoraznih, već sam negdje spomenula, da volim veliki nakit. Prstenje pogotovo. Pa eto, u tom stilu, evo još novih komada. Od najmanjeg do najvećeg. A dok su nastajali, skupljala sam fotke za novi tutorijal na temu "Swirl magic" kojeg možete pogledati ovdje.

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

Once upon a time ...

| srijeda, 19. listopada 2011. | 26 komentari |
Nakit iz nekog prošlog stoljeća ... dio nakita kojeg sam radila za potrebe snimanja filma Goltzius and the Pelican Company. Nešto od toga će se moći naći i na štandu Kreativne udruge Suncokret na Hand Made Fest-u u Puli ovog vikenda. Pored njega, bit će i nešto novih, još neobjavljenih komada nakita. Kao na primjer nove Fish & Stone ogrlice, prepoznatljive forme zavodljive zveckalice za odvažne.

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.









                                                          



                                                                                    

A nakit - international giveaway

| ponedjeljak, 17. listopada 2011. | 2 komentari |


Počela je nagradna igra na blogu A nakit! Traje do 23.10. zato požurite. Nagrada je nekoliko. Eto ja sam odlučila staviti fotku prstena kojeg bi vrlo rado nosila. Mada, kad pogledam sve što Ana radi, mislim da bi vrlo brzo skupila čitavu kutiju.

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

A nakit
jedna od nagrada
photo: A nakit

Lapis Lazuli ... lets' fake it!

| srijeda, 12. listopada 2011. | 18 komentari |
... mislim ... imitirajmo opet malo. Ovaj put, da vidimo kako to izgleda Lapis Lazuli kad ga glumi polimerna glina. Za prvi put, ispalo je malo pretamno od zamišljenog ... no dobro, valja dalje vježbati.

"Deep blue"
ogrlica s velikim privjeskom
imitacija lapis lazuli
polimerna glina, mesing podloga

p.s. a kako se dobije mješavina ... nekoliko vrsta plave polimerne gline (tamno plava, cobalt plava, azurna plava, navy plava), transparentna glina i imitacija zlatnih listića. Savjetujem da glinu rezuckate i miješate neravnomjerno, listiće dodajte tek na kraju. Iako u receptu to nije predviđeno, ja sam dobivenu mješavinu valjala valjkom kako bi dobila neravnomjerne crte u uzorku.

Lapis Lazuli - poludragi kamen, korišten za nakit preko 7000 godina, Lapis Lazuli je najskuplja boja svih vremena. Porijeklom iz Afganistana, do 1814. godine dostupna samo u prirodnom obliku koji je vrijedio više od svoje težine u zlatu. Renesansne i ranije slike na kojima se željelo prikazati najveće bogatstvo (kao na slikama Madone primjerice) upravo su bojane ovom bojom. Navodno povećava fizičku snagu, lijek je protiv melankolije i eliminira negativnu energiju. Izuzetno snažan tijekom meditacija. I Oduvijek je smatran simbolom zdravlja, elegancije i sreće. (izvor: wikipedia).




Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

KRPA & natječaj - 2. dio - rezultati

| subota, 8. listopada 2011. | 13 komentari |
Konačno mogu objaviti post s rezultatima KRPA "Day to night" nakit natječaja, budući su upravo objavili novosti na fejsu.

Dobitnici ovog 2. po redu zadatka su (Photo: KRPA)

1. Pinkeye's Twisted jewelry
2. Siva žaba
3. Nakit round

Više detalja možete pronaći na stranici KRPA-e. Uskoro počinju i nagradne igre, u kojima će se darivati komadi nakita koje su dizajneri odlučili ostaviti za tu svrhu. Toplo preporučam, jer ima zaista iznimnih komada nakita. Svakako pratite KRPA-u na fejsu i budite u toku s novostima.

Moj favorit bila je ova ogrlica:
Snježana Jakšič

A koji komad ili komadi nakita su se vama svidjeli? Mislite li da bi ovakvih natječaja trebalo biti više?


Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

Dva "laka" komada

| utorak, 4. listopada 2011. | 15 komentari |
"Laka" komada jer nastanu u trenu. Uzmu se ostaci sirovog fima, sve se zmiksa ... pri tome zaboravi koliko čega. Jedan mix se onda swirla. Uzmu se ljubičasta, ivory i transparentna i to u odokativnim količinama. A u drugi mix se doda malo zlatnih listića (imitacija, naravno), ubace komadi zlatnog metalik fima dok se ljubičasta boja malo pojača količinski. I onda se to oblikuje ... peče ... pa brusi ... pa lakira.




































Na kraju se sve zalijepi na osnovu za prsten, mesing u ovom slučaju.

Swirlani komad me podsjetio da ne bi bilo loše napraviti i mali tutorijal. A ostataka fima ionako je bilo dovoljno, i bolje da ga upotrijebim nekako korisno, nego da mi zauzima prostor u kutiji za fimo. Dakle, tutorijal za swirl tehniku slijedi uskoro.


















Primijetila sam da stalno pišem  fimo, fimo, fimo .. naravno, radi se generalno o polimernoj glini, a fimo je samo jedna od marki. Dakle, sve vrste polimerne gline dolaze u obzir. Samo se pazite one kineske što znaju prodavati. Jeftina je ali takva joj je, nažalost, i kvaliteta :(( 

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.