Blog award - treći put

| petak, 30. srpnja 2010. | 7 komentari |
Na godišnjem odmoru dočekala me ova preslatka nagrada moje drage kreativke Taneme. Ako još niste upoznali njezine fenomenalne radove s nakitom ili vidjeli što sve divnog radi heklanjem, obavezno skoknite na njezin blog.

Uvijek me oduševi uvodnom pričom koju onda, onako, ležerno dovrši riječima: " i onda sam napravila ovo .. pa još i ovo ... dovršila ono ..." s tolikom lakoćom da se uvijek pitam - pa kako ona to sve stiže? Ali vjerujem da je tajna u ljubavi s kojom radi, onda je sve lakše.

Još jednom, draga Tanema, hvala ti na nagradi. Malo sam kasnila s postom, ali sam tehnički bila malo ograničena. Jedva da sam mogla pogledati što se piše u blog svijetu. Zato sada nadoknađujem sve propušteno.


I opet sam na sto muka, koga dalje odabrati. Ma želim ovu nagradu podijeliti sa svim kreativcima koji ovaj svijet čine zanimljivijim, veselijim i interesantnijim. Nadam se da je to u redu?

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

Blog award - drugi put

| četvrtak, 8. srpnja 2010. | 4 komentari |
Još nagradica! Jeeeeee - baš me vesele i to od  Tee i Fantastic hobby




Hvala vam, drage moje, od srca!

U ovih zadnjih dana puuuuno je nagradica otišlo na puuuuno pre-kreativnih blogova. Zato, malo van pravila nagrađivanja ovu nagradu dodjeljujem

svim kreativnim blogericama koje
prate moje blogove
komentiraju
savjetuju
nesebično dijele iskustva
stvaraju (a ja škicam ideje)

i znajte

Velika ste mi podrška!



Blog award

| srijeda, 7. srpnja 2010. | 0 komentari |
Ovu posebno dragu nagradu dobila sam od Phoenix. Hvala ti od srca. Znaj da bez tebe ne bi bilo ovog bloga, ne bi došla na ideju da probam naučiti fimo; ne bi saznala za sve divne fimo tehnike koje me još uvijek ostavljaju bez daha; ne bi .... puno toga.

Eto zato služe blog prijateljstva i blog prijatelji koji  nesebično dijele svoje znanje i iskustva.



Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.

Tirkizni kamenčići s felerom

| utorak, 6. srpnja 2010. | 9 komentari |
U pauzi proučavanja šalabahtera za izradu mog idućeg Fimo projekta, sjetila sam se uputa (iz Burde) koje mi je ljubazno ustupila Tea i odlučila okušati sreću. Radi se o uputama za izradu kamenčića boje tirkiza. Moja fimo kutija materijala skrivala je i potrebni paketić tirkiznog fima ... eto ništa mi nije stajalo na putu.

Moram priznati da baš nisam slijedila u potpunosti upute i to u onom dijelu u kojem se navodi (i slikom i riječima) da se koriste zaštitne rukavice. Ja nekako ne volim ništa imati na rukama što mi umanjuje osjet i dodir predmeta koje radim. Samo krenem a o čišćenju prstiju i noktiju razmišljam kasnije ...   Trenutno još uvijek imam savršenu french manikuru od crnog akrila ... super ... baš za posao ko stvoreno (he-he). Bit će ribanja !!


... tirkizni kamenčići s felerom

Sjećate se naslova ovog posta? Tirkizni kamenčići s felerom. Da li možda primjećujete jedan drastičan, tehnički feler? Ne?

OK, odat ću vam tajnu, budući sam na početku pisanja ovog bloga rekla da neću skrivati ništa. Piše se i o dobrom i o lošem iliti problemima i greškama.

Sretna ja što sam spremila svoje kamenčiće u pećnicu, malo škicam TV (oko 22:00 ili kasnije), umorna, gladna ali ipak zadovoljna što sam probala nešto novo. Kad tamo, cca 5 min. prije kraja pečenja, jedna mi misao prođe glavom - pa nisam probušila rupice prije pečenja !!!!!!!  Aaaaaaa. Dakle stvarno. To je kada nešto radim zaista prekasno, a tako mi i treba što ne mislim ... Onako razočarana, ljuta na sebe, pokupila sam kamenčiće skupa s folijom i zavitlala u smeće.

Već sam rastvorila drugi fimo paketić (doduše druge boje) ali sam se zainatila da ću kamenčiće napraviti kud puklo da puklo! Nisam ni počela ozbiljno raditi, sjetila sam se napuštenih "feler kamenčića" u smeću. Čekaj malo, pa ne moraju baš biti za nakit. Mogu poslužiti kao ukras. Npr. na nekom staklenom tanjuriću, možda oko kakve svijeće?

I tako su se "feler kamenčići" opet našli na mojem stolu. Očistila sam ih, šmirglala čitavu vječnost, polakirala.


Poučak: raditi hladne i odmorne glave, kako bi se izbjegle ovakve neugodnosti

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.